keskiviikko 10. elokuuta 2011

Pasta Pesto (Vihreä)

Viikon pastaruoaksi valitsimme tomaattikastikepastan sijasta pasta peston, koska huomenna olisi tarkoitus tehdä ratatoullea, jolloin viikolle olisi tullut liian monta tomaattiruokaa. Peston tekeminen on älyttömän helppoa, tänään teimme tahnan seuraavista aineksista:

Pinjansiemeniä
Parmensaania
Basilikaa omasta maasta
Suolaa
oliiviöljyä
Valkosipulinkynsi (laitoimme kaksi, yksi olisi riittänyt)



Tagliatelli kiehui seitsemän minuuttia, jonka jälkeen sekoitimme tahnan pastaan. Tämä on nopea ja helppo arkiruoka. Ja kun tekee pestotahnan itse, ei valmispestojen lisäaineluotteloita tarvitse vilkuilla!

2 kommenttia:

  1. Siskon palstalla kasvaa massiiviset määrät lehtipersiljaa, joten päätin tänään tehdä niistä pestoa. Siihen tuli persiljan lisäksi saksanpähkinää, parmesaania, hitunen valkosipulia, tiristys sitruunaa ja kunnon loraus oliiviöljyä. Lopuksi vielä suolaa ja pippuria. Oli todella hyvää! Seuraavalla kerralla testaan pinjansiemenillä ja limellä, kuten tässä ohjeessa http://www.ruokala.net/resepti/persiljapesto-ja-makea-pesto-1

    VastaaPoista
  2. Onpa herkullista, tuota täytyykin kokeilla!

    VastaaPoista

Tommys Köket

Tommys Köketissä kokkailevat Tommy, Riina sekä perheen kolmevuotias. Tästä blogista löydät luomua, arkiruokaa sekä pääset kanssamme ihmettelemään, mitä ruokaskenessä nyt tapahtuu.

Ai niin! Tommys köket on tietenkin ruotsinopettajan toteutunut painajainen. Muista aina vems + a + ingenting :)