lauantai 1. syyskuuta 2012

Täydellinen vuohenjuustosalaatti

Tommys Köket on takaisin kesätauolta! Heti kehiin aivan loistava vuohenjuustosalaatin ohje.

Muistelimme Flow-festivaaleilla edellisen vuoden ehdotonta festarimakuelämystä, M.A.T.:n vuohenjuustosalaattia ja päätimme kokeilla, onnistuisko sen replikointi kotikeittiössä.

Reseptiä meillä ei tietenkään ollut, mutta onneksi arkistoista löytyi valokuva, jossa salaatin aineet oli lueteltu yksityiskohtaisesti.

Salaatissa on kolme komponenttia: porkkana - ja punajuuritahnat, grillattu vuohenjuusto sekä varsinainen salaattipohja.

1 Porkkana- ja punajuuritahnat

muutama punajuuri
muutama luomuporkkana
oliiviöljyä
sitruunamehua
suolaa
saksanpähkinöitä
valkoista balsamicoa
2 valkosipulinkynttä

Keitä punajuuret ja porkkanat erikseen suolavedessä kypsiksi. Porkkana voi jäädä hieman kovaksi. Jäähdytä. Kuori juurekset. Kuoren pitäisi lähteä helposti pois pelkillä sormilla.

Laita kulhoon punajuuret, saksanpähkinät, ripaus suolaa, valkosipulinkynsi, tilkka valkoista balsamicoa ja loraus oliiviöljyä. Soseuta sauvasekoittimella tahnaksi. Punajuuritahna on valmis!

Sekoita kuoritut porkkanat, valkosipulinkynsi, oliiviöljy ja sitruunanmehu sauvasekoittimella. Porkkanatahna on myös valmis! Anna makujen tasaantua jääkaapissa vähintään puoli tuntia.



2 Grillattu vuohenjuusto

vuohenjuustoa (iso kiekko)
hunajaa
pinjansiemeniä
saksanpähkinöitä

Grillaa vuohenjuusto grillivastuksen alla n. 5 minuuttia, kunnes päältä kuori on kullanruskea. Valuta hunajaa juuston päälle. Ripottele pieneksi hakattuja saksanpähkinän kappaleita ja pinjansiemeniä juuston päälle.



3 Salaattipohja


punakaalia
salaattia
tomaattia
rucolaa
kikherneitä
kuivattuja aprikooseja
rusinoita
lehtipersiljaa (täytyy kokeilla myös korianterin kanssa!)
retiisiä
sitruunan mehua
oliiviöljyä

ja bonuksena (jäi meidän salaatista tällä kertaa puuttumaan)
vihreitä linssejä
salaattipinaattia

Liota kikherneet ja linssit. Käytimme salaatissamme valmiita luomukikherneitä purkista. Pilko tomaatit ja aprikoosit ja silppua lehtipersilja. Käytä juustohöylää punakaaliin ja revi salaatinlehdet ja pinaatit. Sekoita aineet keskenään. Mausta salaattia tässä vaiheessa sitruunamehulla ja oliiviöljyllä.

Lisää yksi kiekko vuohenjuustoa jokaisen annoksen päälle. Lisää lopuksi punajuuri- ja porkkanatahnat salaatin päälle.

Tavoitteena oli saada M.A.T.:n vuohenjuustosalaatin veroinen setti kotipöytään ja se totisesti onnistui. Paljon ainesosia ja mielettömän hyvää!


2 kommenttia:

  1. No mutta tämä täytyy testata ehdottomasti!

    VastaaPoista
  2. Vaikuttaa aika työläältä, mutta oli ilmeisesti sen väärti!

    VastaaPoista

Tommys Köket

Tommys Köketissä kokkailevat Tommy, Riina sekä perheen kolmevuotias. Tästä blogista löydät luomua, arkiruokaa sekä pääset kanssamme ihmettelemään, mitä ruokaskenessä nyt tapahtuu.

Ai niin! Tommys köket on tietenkin ruotsinopettajan toteutunut painajainen. Muista aina vems + a + ingenting :)