keskiviikko 31. elokuuta 2011

Maailman helpoin inkivääriomenahillo Lintuvaaran omenoista

Saimme viikonloppuna pussillisen omenoita. Osa meni suuhun sellaisenaan, loput päätin hillota.

Omenan voi hillota sellaisenaan tai maustaa vaikkapa kanelilla, appelsiinilla tai chilillä. Tänään päädyin inkiväärin ja omenan yhdistelmään.


Resepti on yksinkertainen: Poistin omenoista siemenkodat, eli käytännössä tein jokaisesta omenasta neljä viipaletta. Laitoin omenalohkot (kuorineen!) kattilaan ja pohjalle desin vettä.

Vesi kiehui noin 10 minuuttia, jonka aikana omenat pehmenivät. Lisäsin n. pari desiä hillosokeria ja raastettua inkivääriä. Keitin seosta 10 minuuttia lisää.


Tämän jälkeen soseutin omenat Bamixilla ja kaadoin seoksen valmiiksi kuumennettuihin hillopurkkeihin. Helppoa kuin heinänteko! Samalla olisi tullut huomattavasti isompikin määrä hilloa, jos vain olisi ollut enemmän omenoita.



Hillo päätyi vanhaan Cochonilta kierrätettyyn mustikkahillopurkkiin
Omenahillo heti käytössä tänä aamuna!

2 kommenttia:

  1. Nam, täytyypä kokeilla inkivääriversiota joskus! Itse huomasin, että olisi pitänyt olla tarkempi omenankotien perkaamisen kanssa - on vähän ikävää, kun suuhun tulee niitä kodan palasia hilloa syödessä...

    VastaaPoista
  2. Tästä erästä tuli ehkä yllättävänkin tulista, joten inkiväärin kanssa kannattaa olla varovainen...

    VastaaPoista

Tommys Köket

Tommys Köketissä kokkailevat Tommy, Riina sekä perheen kolmevuotias. Tästä blogista löydät luomua, arkiruokaa sekä pääset kanssamme ihmettelemään, mitä ruokaskenessä nyt tapahtuu.

Ai niin! Tommys köket on tietenkin ruotsinopettajan toteutunut painajainen. Muista aina vems + a + ingenting :)