lauantai 13. elokuuta 2011

Perjantaipizza (ja yllätysvieraat!)

Kesän aikana keittiössämme ei juuri ole paistettu pizzaa. Nyt illat ovat hämärtyneet ja pizza tuntuu taas sopivalta rankan työviikon päätteeksi.

Pohjan teen Jamie Oliverin leipätaikinaohjeen mukaan. Jauhoista puolet on tavallista vehnäjauhoa, puolet durum-jauhoa. Hiivaa, hunajaa, vettä ja pari teelusikallista suolaa. Kun taikina irtoaa käsistä, kaadan sen päälle oliiviöljyä ja laitan kylmään uuniin kohoamaan.

Sillä aikaa valmistan tomaattikastikkeen oliiviöljyyn luomutölkkitomaateista, valkosipulista ja sipulista. Hyvän tomaattikastikkeen salaisuus on suolan ja sokerin oikea suhde. Tämän oppii kokeilemalla, sillä tölkkitomaattien makeus vaihtelee. 

Pizzan päälle levitän aineet tässä järjestyksessä: 1) tomaattikastike, 2) juustoraaste ja 3) ilmakuivattu kinkku tai salami. Lopuksi vielä esimerkiksi rucolaa. Juuston paikka on tässä oleellinen.

Tänään valmista pizzaa tuli kolme pellillistä. Pizzaa riitti meille ja myös yllätysvieraille, jotka toivat mukanaan viikonloppufiilistä Tommyn keittiöön. Huomisaamuksi leivoin taikinanlopusta myös oliiveilla täytetyn focaccia-leivän.


Vieraille tarjottiin tietysti myös jälkiruoka. Tällä kertaa jätettiin maitotuotteet minimiin. Smoothie valmistui mangosta, mustikoista, appelsiinimehusta, banaanista sekä luomusoijamaidosta. Lisäksi miksasin sekaan desin laktoositonta vaniljajäätelöä. Wuhuu!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tommys Köket

Tommys Köketissä kokkailevat Tommy, Riina sekä perheen kolmevuotias. Tästä blogista löydät luomua, arkiruokaa sekä pääset kanssamme ihmettelemään, mitä ruokaskenessä nyt tapahtuu.

Ai niin! Tommys köket on tietenkin ruotsinopettajan toteutunut painajainen. Muista aina vems + a + ingenting :)