maanantai 29. elokuuta 2011

Japani kohtaa kaalilaatikon

Olen aikaisemminkin inspiroitunut Martta-ravintolan lounaista. Viime viikolla söin siellä niin maukasta kaalilaatikkoa, että päätin laittaa sen tämän viikon kotiruokalistalle. Ohjeen poimin tietenkin marttojen omilta sivuilta.

Kaalilaatikon teko oli helpompaa ja nopeampaa kuin olin kuvitellut. Koska Tommys Köket ei vielä ole päässyt puolukkametsään, meillä ei ollut puolukkahilloa. Mikä hirvittävä virhe! Korvasimme puolukat japanilaisella garilla eli marinoiduilla inkiväärinsiivuilla. Yllättävä yhdistelmä toimi erinomaisen hyvin.

Kaalilaatikko ei ole erityisen visuaalinen ruoka. Unohdettu herkku ansaitsee silti kaksi kuvaa.



2 kommenttia:

  1. Varsinaista fuusiokeittiötä inkiväärin ja kaalilaatikon kohtaaminen!

    VastaaPoista
  2. Arigato! :) Tällä kertaa fuusioiduttiin pakon edessä. Seuraavan kerran kun tehdään kaalilaatikkoa, pitänee kirjoittaa enemmän tuunausmahdollisuuksista: laitetaanko kermaa, lihalientä vai tummaa olutta, kannattaako käyttää muuta lihaa (tai ei-lihaa), ja olisiko muita lisäkevaihtoehtoja! Inkivääri oli kuitenkin erinomainen löytö.

    VastaaPoista

Tommys Köket

Tommys Köketissä kokkailevat Tommy, Riina sekä perheen kolmevuotias. Tästä blogista löydät luomua, arkiruokaa sekä pääset kanssamme ihmettelemään, mitä ruokaskenessä nyt tapahtuu.

Ai niin! Tommys köket on tietenkin ruotsinopettajan toteutunut painajainen. Muista aina vems + a + ingenting :)