lauantai 27. elokuuta 2011

Kasviksia kaukaisille vieraille

Lontoon serkku perheineen oli tulossa perjantai-iltana kylään. Suunnitelmissa oli laittaa pöytään rosmariinimarinoitua lammasta ja paahdettuja kauden kasviksia. Alkuiltapäivästä Tommy kuuli kuitenkin, että vieraat olivat täysvegetaristeja ja suunnitelma laitettiin uusiksi.



Lopulta Lontoon vieraille tarjoiltiin tattirisottoa, uunissa paahdettuja luomupunajuuria rucolapedillä vuohenjuuston ja pinjansiementen kera sekä alkuperäiseenkin suunnitelmaan kuuluneita kauden kasviksia.

Jogurttikastikkeessa oli minttua ja korianteria. Vihreää salaattia ryydittivät quinoa, sesaminsiemenet sekä perunankuorimaveitsellä ohueksi suikaloitu porkkana.

Pilkottavaa, pestävää ja kuorittavaa oli melkoisesti. Mutta se kannatti.

Jälkiruoka syntyi helposti luomumansikoista, mustikoista ja jäätelöstä. Vieraat ihmettelivät erityisesti mustikoiden alkuperää eli metsää.

P.S. Seuraava ravintolapäivä on ihan nurkan takana 19.11.2011. Tommys köketissä pohditaan, olisiko nyt aika osallistua. Mitä pop-up-ruokaa sinä toivoisit Tommyltä?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tommys Köket

Tommys Köketissä kokkailevat Tommy, Riina sekä perheen kolmevuotias. Tästä blogista löydät luomua, arkiruokaa sekä pääset kanssamme ihmettelemään, mitä ruokaskenessä nyt tapahtuu.

Ai niin! Tommys köket on tietenkin ruotsinopettajan toteutunut painajainen. Muista aina vems + a + ingenting :)