Aloitimme ruokaviikon maanantaimoussakalla, jonka resepti löytyy hesarin verkkosivuilta. Munakoisot, kuten muutkin kasvit, ovat nyt edullisia ja erittäin maukkaita. Jauhelihan korvasimme palapaistin tähteillä ja punaviinin jätimme pois.
Heti alkuun kävi selväksi, että tämä ei ole nopea arkiruoka, vaan tarkoitettu viikonloppujen herkutteluihin. Kaikkiaan ruoan valmistukseen meni puolitoista tuntia. Toisaalta ruokaa myös valmistui paljon, jota on helppo lämmittää tiukan paikan tullessa pakkasesta.
Juustoraaste ja kananmuna tekivät valkokastikkeesta paksua ja hyvän makuista, samoin kaneli toi kivan lisän.
Lopputuloksena oli loistava munakoisovuoka, joka maistui myös perheemme yksivuotiaalle erinomaisesti. Tätä ei tosin laiteta toistakertaa arkiruokalistaan muuta kuin valmiiksi tehtynä lämmitettäväksi.
Herkullisen näköistä! Moussaka on ehdottomasti to-do-listalla :)
VastaaPoista