tiistai 9. elokuuta 2011

Kanttarellirisotto

"En risotto är alltid risotto", totesi Fredde Solsidan-jaksossa, jossa kaverukset kilpailivat ruuanlaittotaidoilla. Vaikka Fredde ei selvästikään arvostanut risottoja, minusta ne ovat erinomaisia arki- ja juhlaruokia.  Tämän päivän kanttarellirisoton resepti on perinteinen ja muistaakseni alunperin Jamie Oliverin keittokirjasta. Tänään raaka-aineina oli

1/2 kg kanttarelleja
300 g risottoriisiä
pala parmesaania
sipuli
voita
suolaa
n. 1l kanalientä (tehtiin kanafondista)
parmesaani-juustoa
lehtipersiljaa


Eniten aikaa vei sienien puhdistaminen, jonka jälkeen paistoin niitä pannussa voissa n. 10 minuuttia kypsiksi. Otin sienet pannusta pois ja kuutioin ne. Sen jälkeen kuullotin pieneksi kuutioidun sipulin, lisäsin riisit joukkoon ja paistoin niitä hetken. Aloin lisätä kanalientä pienissä erissä heti kun riisit muuttuivat kuultaviksi. Kanalientä lisäilin aina kun se oli imeytynyt riiseihin. Loppuvaiheessa joukkoon lisäsin sienet, parmesaaniraasteen sekä voita. Suolaa lisäilin aina nesteen lisäämiseen jälkeen.

Risoton koristeeksi sopivat lehtipersilja ja parmesaani.




Sienirisotto on erinomainen arkiruoka, se on nopea valmistaa ja on hyvä vaihtelu muille riisiruuille. Ja tämä erä maistui koko perheelle oikein hyvin.

4 kommenttia:

  1. Toinenkin ruokabloggaaja näyttää olevan risottotuulella juuri tänään!

    http://sillasipuli.blogspot.com/2011/08/vaihtoehtoisia-risottoja-risonno-ja.html?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter

    VastaaPoista
  2. Tää on kyllä hyväksi havaittu resepti!

    VastaaPoista
  3. Tommylle pointsit lyhyistä ja ytimekkäistä ohjeista. Ei turhaa jaarittelua.

    VastaaPoista
  4. Tommy kiittää kommenteista! Ohjeet ja reseptit on tarkoitus kirjoittaa myös vastaisuudessa lyhyesti ja ytimekkäästi. Ja sama filosofia pätee toivottavasti myös itse ruoanlaitoissa :)

    VastaaPoista

Tommys Köket

Tommys Köketissä kokkailevat Tommy, Riina sekä perheen kolmevuotias. Tästä blogista löydät luomua, arkiruokaa sekä pääset kanssamme ihmettelemään, mitä ruokaskenessä nyt tapahtuu.

Ai niin! Tommys köket on tietenkin ruotsinopettajan toteutunut painajainen. Muista aina vems + a + ingenting :)