1/2 kg kanttarelleja
300 g risottoriisiä
pala parmesaania
sipuli
voita
suolaa
n. 1l kanalientä (tehtiin kanafondista)
parmesaani-juustoa
lehtipersiljaa
Eniten aikaa vei sienien puhdistaminen, jonka jälkeen paistoin niitä pannussa voissa n. 10 minuuttia kypsiksi. Otin sienet pannusta pois ja kuutioin ne. Sen jälkeen kuullotin pieneksi kuutioidun sipulin, lisäsin riisit joukkoon ja paistoin niitä hetken. Aloin lisätä kanalientä pienissä erissä heti kun riisit muuttuivat kuultaviksi. Kanalientä lisäilin aina kun se oli imeytynyt riiseihin. Loppuvaiheessa joukkoon lisäsin sienet, parmesaaniraasteen sekä voita. Suolaa lisäilin aina nesteen lisäämiseen jälkeen.
Risoton koristeeksi sopivat lehtipersilja ja parmesaani.
Sienirisotto on erinomainen arkiruoka, se on nopea valmistaa ja on hyvä vaihtelu muille riisiruuille. Ja tämä erä maistui koko perheelle oikein hyvin.
Toinenkin ruokabloggaaja näyttää olevan risottotuulella juuri tänään!
VastaaPoistahttp://sillasipuli.blogspot.com/2011/08/vaihtoehtoisia-risottoja-risonno-ja.html?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter
Tää on kyllä hyväksi havaittu resepti!
VastaaPoistaTommylle pointsit lyhyistä ja ytimekkäistä ohjeista. Ei turhaa jaarittelua.
VastaaPoistaTommy kiittää kommenteista! Ohjeet ja reseptit on tarkoitus kirjoittaa myös vastaisuudessa lyhyesti ja ytimekkäästi. Ja sama filosofia pätee toivottavasti myös itse ruoanlaitoissa :)
VastaaPoista