keskiviikko 2. toukokuuta 2012

Intialainen minttukorianterikastike (Pudina Chutney)

Grillikausi 2012 on avattu! Tommyn vappupäivä vierähti ystävien kanssa tandoorikanavartaita grillaten ja auringosta nauttien. Tarjoilupöytä toimi nyyttäriperiaatteella. Meidän tehtäväksi jäi tuoda kastike tandoorikanalle sekä naanleipiä lisäkkeeksi. 

Tandoorikanan kanssa sopii mielestäni parhaiten minttukorianterikastike, jota tarjoillaan intialaisissa juhlissa yleensä alkupalojen (tandoorit, kababit tai pakodat) kastikkeena.  Chutney on aika voimakasta, joten sitä tarvitaan vain vähän maustamaan kanaa. Netistä löytyi monia variaatioita tästä, mutta mielestäni tämä oli paras. 

Minttukorianterikastikkeen lisäksi tarjosimme kanavartaiden kanssa naanleipiä (resepti seuraa myöhemmin), viipaloitua punasipulia ja turkkilaista jogurttia. 

Ainekset

mintun lehtiä (2 ruukkua)
korianterin lehtiä (2 ruukkua)
suolaa
juustokuminaa (tai pippuria)
kahden limen mehu
vihreä chiliä (1 pieni pikottuna)
punasipulia (1/2 sipulia)
valkosipulia (2-3 kynttä)
loraus vettä
(sokeria)

Pilko ainekset. Sekoita mikserissä/bamixilla juoksevaksi tahnaksi. 

Loppuun vielä aivan loistava intialainen Youtube-linkki kastikkeen tekemisestä, joka löytyi wikihow:n sivuilta. Kannattaa katsoa!


3 kommenttia:

  1. Tää testataan viimeistään sitten kun oman parvekkeen mintut ja korianterit alkaa tuottamaan satoa!

    VastaaPoista
  2. Kuulostaa mainiolta reseptilä korianterikammon tainnutukseen. :) Pikkuhiljaa tässä koetan päästä "saippuafiiliksestä" irti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sori, mutta et taida päästä "saippuafiiliksestä" ikinä. Se on nimittäin geneettistä, noin 5 % ihmisistä maistaa korianterin epämiellyttävänä saippuamakuna.

      Poista

Tommys Köket

Tommys Köketissä kokkailevat Tommy, Riina sekä perheen kolmevuotias. Tästä blogista löydät luomua, arkiruokaa sekä pääset kanssamme ihmettelemään, mitä ruokaskenessä nyt tapahtuu.

Ai niin! Tommys köket on tietenkin ruotsinopettajan toteutunut painajainen. Muista aina vems + a + ingenting :)