sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

Härän etuselkää

Mustan Pekan lihatiskillä törmäsin pihvihärän etuselkään. Lihakimpaleita myytiin noin yhden kilon erissä, josta riitti syötävää n. 4-6 ihmiselle. Kuten Suolaa ja Hunajaa -blogissa kerrotaan, on hienoimmissa ravintoloissa jo kotvan kokattu myös ruhon harvinaisemmista osista. Gaijinissa sekä Farangissa olen maistellut härän poskea pääruokana, joka on ollut harvinaisen mureaa ja herkullista. 

Kokeilin etuselkää parilla eri reseptillä. Ensimmäinen versio oli tuosta Suojaa ja Hunajaa -blogin reseptistä muunnelma.

Härän etuselkää punaviinissä

1 kg härän etuselkää
öljyä
punasipulia
porkkanaa
valkosipulin kynsiä
ruokosokeria
punaviiniä
laakerinlehtiä
suolaa&pippuria
lihafondia
tuoreita rosmariinin oksia

Paloittele liha n. 5x5 cm kuutioksi. Paista lihat padassa, öljyssä tai voiöjyseoksessa. Mausta suolalla ja pippurilla. 

Kuutioi porkkanat ja sipulit, kuori valkosipulinkynnet. 

Lisää aineet pataan. Hauduta miedolla lämmöllä uunissa. Tämä pata oli neljä tuntia 125 asteessa. 

Härän etuselkää punaviinissä ennen uuniin menoa

Härän etuselkää aasialaisittain

Farang-kokemus jäi häiritsemään. Kuinka liha voi olla näin hyvää ja miten tämä on valmistettu? Päätin soveltaa aikaisempia kokeilujani japanilaisen/korealaisen keittiön parissa.  Inkivääriä, soijaa, chiliä. hmm. eiköhän näillä onnistu. 


rypsiöljyä
sesamöljyä
lihafondia
soijaa
sokeria

purjoa
valkosipulia
chiliä
inkivääriä

Pilko purjo, valkosipuli, chili. Raasta inkivääri. Sekoita aineet soijan ja sokerin kanssa. Sokeria ei tarvitse kuin ruokalusikallisen. Paloittele liha n. 5x5 cm kuutioksi. 

Marinoi yön yli jääkaapissa (tämä vaihe olisi parantanut varmasti lopputulostani, kiireestä johtuen jouduin laittamaan aineet suoraan pataan).

Paista lihat joko rypsiöljyssä tai sesamöljyssä. Lisää lihafondia ja marinadi. Hauduta miedolla lämmöllä uunissa. Tämä pata oli 5-6 tuntia 125 asteessa (siksi tuo tummunut ja rapea liha).  

Tarjoile japanilaisen riisin (gohan) kanssa. Annoksen voi koristella korianterisilpulla ja suola(cashew)pähkinöillä. 

Lopputulos oli sairaan hyvää. どうぞめしあがれ !

Raaka-aineet (punasipulia ei vahingoitettu tämän padan teossa!)
Lihat ja marinadi padassa
Suoraan uunista - tarjoiluun pähkinöitä ja korianteria!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tommys Köket

Tommys Köketissä kokkailevat Tommy, Riina sekä perheen kolmevuotias. Tästä blogista löydät luomua, arkiruokaa sekä pääset kanssamme ihmettelemään, mitä ruokaskenessä nyt tapahtuu.

Ai niin! Tommys köket on tietenkin ruotsinopettajan toteutunut painajainen. Muista aina vems + a + ingenting :)