torstai 13. lokakuuta 2011

Suppisrisotto

Tommyn tädit Ruotsissa ovat kovia marjastajia, sienestäjiä ja kokkaajia. Tänä vuonna meillä kävi onni ja saimme pikalähetyksenä ison paperipussillisen kuivattuja suppilovahveroita ja vieläpä 5 kg puolukoita! Ensimmäiseksi kokeilimme niitä risotossa ja muita reseptejä seuraa myöhemmin syksyllä.

Riina teki tällä kertaa risoton. Perusreseptinä käytimme kanttarellirisoton ohjetta. 

Liota kuivatut sienet kylmässä vedessä ja paahda ne pannulla kypsiksi.

Valmista kasvisliemi tai kanaliemi. 

Kuullota silputut sipulit voissa. 

Lisää risottoriisi ja paahda kunnes riisit ovat läpikuultavia.

Annostele kasvisliemi erissä pannuun. Lisää samalla myös hyppysellinen suolaa.

Lopuksi heitä sekaan suppilovahverot, nokare voita ja raastettua parmesaania. Väriä tuo silputtu persilja.

Tarjoile parmesaaniraasten kera.

Sienisaalis ruotsalaiseen tapaan
Kuivattuja suppilovahveroita vuosimalli 2011


3 kommenttia:

  1. Lisää suppisreseptejä kehiin! ;)

    VastaaPoista
  2. Suppikset rules! Meillä joukkoon sujahtaa myös Noilly Prat vermuttia, täytyneekin laittaa tänään risotto porisemaan :) t. Lukijat Sveitsistä

    VastaaPoista
  3. Elias, kiitos vinkistä! Vermutti tai valkoviini kruunaavat ehdottomasti risoton. Tommy utelee, mitä sieniä Sveitsissä käytetään?

    VastaaPoista

Tommys Köket

Tommys Köketissä kokkailevat Tommy, Riina sekä perheen kolmevuotias. Tästä blogista löydät luomua, arkiruokaa sekä pääset kanssamme ihmettelemään, mitä ruokaskenessä nyt tapahtuu.

Ai niin! Tommys köket on tietenkin ruotsinopettajan toteutunut painajainen. Muista aina vems + a + ingenting :)