torstai 27. lokakuuta 2011

Yksinkertaisesti maa-artisokkakeitto

Keitot ovat arki-iltojen aatelia, ne ovat yleensä helppoja ja nopeita valmistaa. Mietimme pitkään, mikä olisi paras adjektiivi kuvaamaan meidän versiota maa-artisokkakeitosta: samettinen, kuohkea, helppo, maukas... Päättele itse!

Kuori puoli kiloa maa-artisokkia. Uudessa Mustassa on pohdittu eri tapoja kuoria maa-artisokkia. Tämä vaihe tekee keiton valmistamisesta työlään.

Keitä maa-artisokkia n. puolessa litrassa kasvislientä 10-15 minuuttia kunnes ne ovat kypsiä. Mukaan lisäsin n. 5 cm pätkän purjoa. 

Soseuta maa-artisokat, lisää valkopippuria ja suolaa. Tarkista maku. 

Vatkaa kuohukerma löysäksi vaahdoksi ja lisää keittoon. Kuumenna. Koristele keitto persiljasilpulla. 

Tänään nautimme keiton Kluuvin kauppahallin tuoreen maalaisleivän kanssa. Leivän päällä maistelimme Lumolan juustolan HansPeter -juustoa. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tommys Köket

Tommys Köketissä kokkailevat Tommy, Riina sekä perheen kolmevuotias. Tästä blogista löydät luomua, arkiruokaa sekä pääset kanssamme ihmettelemään, mitä ruokaskenessä nyt tapahtuu.

Ai niin! Tommys köket on tietenkin ruotsinopettajan toteutunut painajainen. Muista aina vems + a + ingenting :)