tiistai 18. lokakuuta 2011

Lammas ja kaali lähtivät Vallilaan

Arkena on kiva syödä yhdessä. Hauska vaihtoehto vieraiden kestitsemiselle:  tee ruoka mukaanotettavaksi ja lähde itse kylään! Me lähdimme lammaskaalipadan kanssa Vallillaan.

Lammaskaalipata

Tämä ruoka kannattaa tehdä valmiiksi jo viikonloppuna tai silloin kun on muutama tunti aikaa.

voita paistamiseen
1-1,5 kg lampaan tai karitsan luuton paisti
saman verran kaalia2 porkkanaa
1 punasipuli
valkosipulia
maustepippuria
suolaa
laakerinlehtiä

1 l vettä
lihafondia
siirappia



Kuutioi paisti reiluiksi paloiksi.

Viipaloi sipuli lohkoiksi ja pesty porkkana palasiksi.

Suikaloi kaali.

Paista liha erissä voissa uuninkestävässä padassa.

Lisää vihannekset ja mausteet kerroksittain lihan sekaan.

Kaada nestettä reilusti niin, että pata on vettä puolillaan.

Laita pata 180-asteiseen uuniin noin kolmeksi tunniksi.


Me nautimme lammaskaalipadan Vallilassa ohrasuurimoiden ja syysraparperichutneyn kera. Kerrassaan mahtava syysruoka!
Ihan oikeesti. Kolme kiloa kaalia, alle eurolla.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tommys Köket

Tommys Köketissä kokkailevat Tommy, Riina sekä perheen kolmevuotias. Tästä blogista löydät luomua, arkiruokaa sekä pääset kanssamme ihmettelemään, mitä ruokaskenessä nyt tapahtuu.

Ai niin! Tommys köket on tietenkin ruotsinopettajan toteutunut painajainen. Muista aina vems + a + ingenting :)