keskiviikko 14. syyskuuta 2011

Kikhernepihvit, fetakuskussalaatti ja minttujogurttikastike


Tiistain arkiruoan piti valmistua nopeasti, olihan Tommy ollut kuuntelemassa alkuillasta Ilmastoinfon erinomaista keskustelua ruoasta ja ilmastonmuutoksesta (kommentit Tommyn facebook-sivuilla!).

Kikhernepihvit (kolmelle nälkäiselle)

perusresepti löytyi HS:n sivuilta, jota tuunasin hieman.  

2 purkkia valmiiksi keitettyjä luomukikherneitä
2 munaa
½ dl hienonnettua tuoretta korianteria
2 murskattua valkosipulin kynttä
1tl curryjauhetta
pieni chili
½ tl suolaa
1-2 rkl sitruunamehua

Möyhensin kikherneet bamixilla tahnaksi ja lisäsin muut aineet sekaan. Tein pihvit lusikan kokoisiksi, ja paistoin pihvit leivinpaperin päällä uunissa 200 astetta 20 minuuttia. Toinen vaihtoehto olisi ollut paistaa ne öljyssä paistinpannussa.

Fetakuskusalaatti


2,5 dl vettä
2,5 dl kuskusia
nokare luomukasvisliemikuutiota
oliiviöljyä
sitruunamehua
fetaa
kurkkua
tomaattia
basilikaa

Kiehauta vesi, lisää kasvisliemikuutio, sekoita ja lisää kuskus. Anna hautua 5-10 minuuttia. Lisää oliiviöljyä ja sitruunamehua. Sekoita joukkoon pilkottu kurkku, tomaatti ja feta.

Minttujogurttikastike

jogurttia
tuoretta minttua
oliiviöljyä
(tahinia)
(hunajaa)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tommys Köket

Tommys Köketissä kokkailevat Tommy, Riina sekä perheen kolmevuotias. Tästä blogista löydät luomua, arkiruokaa sekä pääset kanssamme ihmettelemään, mitä ruokaskenessä nyt tapahtuu.

Ai niin! Tommys köket on tietenkin ruotsinopettajan toteutunut painajainen. Muista aina vems + a + ingenting :)