Karitsan paahtopaisti löytyi pakastealtaasta. Otin ne vuorokautta ennen jääkaappiin sulamaan ja marinadiin laitoin murskattuja valkosipulin kynsiä, tuoretta rosmariinia ja öljyä. Huh, tuoreesta valkosipulista jää todella tiukka haju käsiin!
Torstaiaamuna perheemme flunssatilanne oli pahentunut. Koska Lontoon vierailla olisi ollut pieni vauva mukana, sovimme, että näemme heidät joku toinen kerta. Harmitti kovasti, mutta ratkaisu oli varmasti oikea.
Jääkaapissa oli kuitenkin kahdeksan karitsan paahtopaistia odottamassa syöjiä. Päätimme haalia keittiöömme mahdollisia nälkäisiä kavereita.
Ruokalista näytti lopulta tältä:
- Rosmariinimarinoitua karitsan paahtopaistia (paistoin ensin paistinpannulla paistopinnan, jonka jälkeen uunissa, kunnes suurimman paistin sisälämpö oli 71 astetta)
- Luomupunajuuria, vuohenjuustoa ja pinjansiemeniä (punajuuret paahdettiin uunissa n. tunnin ajan suolapedillä, kuorittiin ja pilkottiin kypsinä)
- Paahdettuja kasviksia (kts. kuvat)
- Tuoreita härkäpapuja
- Jälkiruoaksi mudcake, kermavaahtoa ja Tommyn inkivääriomenahilloa
Vieraita löytyi juuri sopivasti ja ruokakin onnistui erinomaisesti. Illan päätteeksi kaikki ruuat oli syöty ja viiniäkin maisteltu. Erinomainen syksyn aloitus!
![]() |
Härkäpapujen putsaus oli työläin vaihe |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti