perjantai 2. syyskuuta 2011

Torstai-ilta ystävien, karitsan ja viinin kanssa

Tommyn keittiöön oli tulossa harvinaisia vieraita - jälleen Lontoosta! Ajattelimme, josko tällä kertaa voisimme tarjota vieraillemme karitsaa sekä paahdettuja kasviksia (vrt. edelliset vieraat Lontoosta).

Karitsan paahtopaisti löytyi pakastealtaasta. Otin ne vuorokautta ennen jääkaappiin sulamaan ja marinadiin laitoin  murskattuja valkosipulin kynsiä, tuoretta rosmariinia ja öljyä. Huh, tuoreesta valkosipulista jää todella tiukka haju käsiin!

Torstaiaamuna perheemme flunssatilanne oli pahentunut. Koska Lontoon vierailla olisi ollut pieni vauva mukana, sovimme, että näemme heidät joku toinen kerta. Harmitti kovasti, mutta ratkaisu oli varmasti oikea.

Jääkaapissa oli kuitenkin kahdeksan karitsan paahtopaistia odottamassa syöjiä. Päätimme haalia keittiöömme mahdollisia nälkäisiä kavereita.

Ruokalista näytti lopulta tältä:
  • Rosmariinimarinoitua karitsan paahtopaistia (paistoin ensin paistinpannulla paistopinnan, jonka jälkeen uunissa, kunnes suurimman paistin sisälämpö oli 71 astetta)
  • Luomupunajuuria, vuohenjuustoa ja pinjansiemeniä (punajuuret paahdettiin uunissa n. tunnin ajan suolapedillä, kuorittiin ja pilkottiin kypsinä)
  • Paahdettuja kasviksia (kts. kuvat)
  • Tuoreita härkäpapuja 
  • Jälkiruoaksi mudcake, kermavaahtoa ja Tommyn inkivääriomenahilloa
Härkäpavut olivat Tommylle uusi tuttavuus. Kaivoin sormin pavut esiin paloista. Höyrytin niitä n. 10 minuuttia ja tarjoilin ne voisulan kera lisäkkeenä karitsalle. Yksinkertainen ja toimiva resepti. Täytyy seuraavan kerran miettiä vielä, miten papujen maku pääsisi paremmin esille.

Vieraita löytyi juuri sopivasti ja ruokakin onnistui erinomaisesti. Illan päätteeksi kaikki ruuat oli syöty ja viiniäkin maisteltu. Erinomainen syksyn aloitus!
 





Härkäpapujen putsaus oli työläin vaihe


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tommys Köket

Tommys Köketissä kokkailevat Tommy, Riina sekä perheen kolmevuotias. Tästä blogista löydät luomua, arkiruokaa sekä pääset kanssamme ihmettelemään, mitä ruokaskenessä nyt tapahtuu.

Ai niin! Tommys köket on tietenkin ruotsinopettajan toteutunut painajainen. Muista aina vems + a + ingenting :)