perjantai 16. syyskuuta 2011

Syksyklassikko: puolukkahillo!

Tommy sai ämpärillisen puolukoita Kymenlaaksosta. Osa syötiin sellaiseen. Perheen yksivuotias on suorastaan hulluna marjoihin ja isän hämmästykseksi myös puolukoihin. Lopuista teimme hilloa.

Yksinkertainen resepti löytyy hillosokeripaketin kyljestä. Tilkka vettä kattilan pohjalle, lisätään marjat ja hillosokeri, kuumennetaan miedolla lämmöllä ja vaahto kuoritaan pois. Kuoritaan pois? Siis miksi? Tommys Köket kysyi asiaa suoraan Dansukkerin kuluttajapalvelusta, josta vastattiinkin nopeasti.

Vaahto pitää kuoria kahdesta syystä. Ensinnäkin vaahdossa voi olla marjoista peräisin olevia pieneliöitä ja muita epäpuhtauksia, jotka voivat pilaannuttaa hillon. Toinen syy on esteettinen, hillo näyttää paremmalta ilman vaahtoa. Dansukkerin kuluttajapalvelusta muistutettiin myös, että hillopurkit on hyvä täyttää aivan kokonaan.

Valmista puolukkahilloa - Ei näin! Täytä purkki aivan täyteen hilloa ja kuori kaikki vaahto pois.

2 kommenttia:

  1. Kiitos tiedosta, täällä hilloa keitellessä tuli sama kysymys mieleen, ja piti googlettaa asia. :) Sinun blogista selvisi, yleensä resepteissä tosiaan vaan todetaan, että kuoria pitää ilman sen suurempia perusteluita. Hauskaa syksyn jatkoa!

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista. On tosiaan ihmeellistä, että syytä ei mainita. Toivottavasti hillo onnistui!

    VastaaPoista

Tommys Köket

Tommys Köketissä kokkailevat Tommy, Riina sekä perheen kolmevuotias. Tästä blogista löydät luomua, arkiruokaa sekä pääset kanssamme ihmettelemään, mitä ruokaskenessä nyt tapahtuu.

Ai niin! Tommys köket on tietenkin ruotsinopettajan toteutunut painajainen. Muista aina vems + a + ingenting :)