sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Hävikistä Herkuksi: Lohihampurilaiset

Sunnuntaipäivän lohihampurilaisten tarina meni kutakuinkin näin:

Aamulla tuli keitettyä liian suuri annos kaurapuuroa. Tähteestä päätimme tehdä sämpylöitä.

Hävikkisämpylät

kaurapuuroa
pellavansiemenrouhetta
auringonkukansiemeniä
kuivahiivaa
hunajaa
vettä
vehnäjauhoja

Lämmitä vesi käden lämpöiseksi. Sekoita aineet nesteeseen niin, että taikinan koostumus on sopiva. Anna taikinan kohota. Tee taikinasta pieniä nyyttejä. Odota ja anna vielä kohota pellillä. Paista uunissa, kunnes rapeita. 

Eilisillan grillauksesta oli jäänyt syömättä kohtuullisen kokoinen pala lohta ja hieman salaattia. Loihdimme näistä seuraavan päivän lounaaksi  todellisen herkun eli 

Lohihampurilaiset

grillattua lohta 
hävikkisämpylöitä
salaattia
tomaattia
jogurttia / majoneesia 
cheddar-juustoa
punasipuli
suolakurkkua
tilliä

Halkaise sämpylät ja paahda pinnat rapeiksi. Lämmitä ja hienonna lohi esim. mikrossa. Viipaloi tomaatti ja punasipuli ohuiksi renkaiksi. Täytä sämpylät. 

Paahdoimme samalla myös pari kuivahtanutta ruisleipää. Lohi maistuu myös erinomaisesti ruisleivän kanssa! 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tommys Köket

Tommys Köketissä kokkailevat Tommy, Riina sekä perheen kolmevuotias. Tästä blogista löydät luomua, arkiruokaa sekä pääset kanssamme ihmettelemään, mitä ruokaskenessä nyt tapahtuu.

Ai niin! Tommys köket on tietenkin ruotsinopettajan toteutunut painajainen. Muista aina vems + a + ingenting :)