Aamulla tuli keitettyä liian suuri annos kaurapuuroa. Tähteestä päätimme tehdä sämpylöitä.
Hävikkisämpylät
kaurapuuroa
pellavansiemenrouhetta
auringonkukansiemeniä
kuivahiivaa
hunajaa
vettä
vehnäjauhoja
Lämmitä vesi käden lämpöiseksi. Sekoita aineet nesteeseen niin, että taikinan koostumus on sopiva. Anna taikinan kohota. Tee taikinasta pieniä nyyttejä. Odota ja anna vielä kohota pellillä. Paista uunissa, kunnes rapeita.
Eilisillan grillauksesta oli jäänyt syömättä kohtuullisen kokoinen pala lohta ja hieman salaattia. Loihdimme näistä seuraavan päivän lounaaksi todellisen herkun eli
Lohihampurilaiset
grillattua lohta
hävikkisämpylöitä
salaattia
tomaattia
jogurttia / majoneesia
cheddar-juustoa
punasipuli
suolakurkkua
tilliä
Halkaise sämpylät ja paahda pinnat rapeiksi. Lämmitä ja hienonna lohi esim. mikrossa. Viipaloi tomaatti ja punasipuli ohuiksi renkaiksi. Täytä sämpylät.
Paahdoimme samalla myös pari kuivahtanutta ruisleipää. Lohi maistuu myös erinomaisesti ruisleivän kanssa!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti