Lauantairetkellä Kruununhaassa poikkesimme Anton & Antonin herkkulähikaupassa. Lihatiskiltä mukaan tarttui luomukaritsan paahtopaisteja ja pala possun niskaa. Tänään possusta valmistuu kookosmaidossa pitkään haudutettua possua aasialaiseen tapaan. Kuten aina pataruoisssa, valmisteluun menee vain hetki, mutta odotteluun sitäkin pidempään. Porsaan hautuessa suuntaammekin Tomás Saracenon näyttelyyn Helsingin taidehalliin katsomaan jättimäisiä verkkoja, hämähäkkejä ja sfäärejä. Vielä ehtii!
Luomupossunniskaa kookosmaidossa
1 kg luomupossunniskaa
0,5 dl soijaa
0,5 dl ruokokidesokeria
ripaus suolaa
pari kaffirlimetin lehtiä
1 tähtianis
2 murskattua valkosipulin kynttä
viipaloitu inkiväärin pala
kokonainen chili viipaloituna (siemenet mukana, omasta maasta!)
1 tlk kookosmaitoa (4 dl)
Ota liha jääkaapista hyvissä ajoin lämpenemään. Hiero lihan pintaan suoja ja sokeri, lisää muut aineet. Sekoita. Laita uuniin (kannellisessa astiassa) 120-130 asteeseen muutamaksi tunniksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti