keskiviikko 2. toukokuuta 2012

Hävikistä herkuksi: Osta tussi ja pakasta!

Tommys Köketiä pyydettiin mukaan Hävikistä Herkuksi -tempaukseen. Kannatettava asia! Mukana on kolmisenkymmentä suomalaista ruokablogia. Tarkoituksena on pureutua tärkeään aiheeseen: kuinka vähentää roskikseen menevän ruoan määrää. Lisää tietoa kampanjasta löytyy Facebookista. 



Aloitamme pienellä niksipirkkamaisella vinkillä, joka liittyy pakastamiseen.

Pakastaminen on järkevän ruokatalouden kulmakivi. Arjen keskellä ylijäänyt ruoka jää helposti pakastamatta tai päätyy nimeämättömänä pakastimeen. Parin kuukauden kuluttua sitä sitten ihmettelee,  mitäköhän tässäkin rasiassa on.  Hyvä keitos saattaa päätyä lopulta biojäteastiaan. Maalarinteippi ratkaisisi ongelman, mutta miten sekin tuntuu niin kovin vaikealta.

Ratkaisu löytyi Ruotsista.


Meidän keittiön vakiovarustukseen on jo parin vuoden ajan kuulunut vesiliukoinen valkoinen tussi, joka on hankittu Tukholmasta. Tussi helpottaa pakastamisen kriittistä vaihetta, nimittäin merkitsemistä. Unohda  maalarinteipit ja kynät, kirjoita suoraan pakastusrasiaan. 

Olemme käyttäneet sitä sekä marjojen ja muiden syksyn herkkujen merkitsemiseen, mutta myös ruoan tähteiden pakastamisessa. Ruoan nimi ja päivämäärä, milloin se on tehty. Pakastimessa meillä omat lokerot valmiille ruoka-annoksille, marjoille ja jälkkäreille sekä yksi ruoka-aineille, kuten juustoraasteelle, tomaattikastikkeelle jne.

Meillä on jo toinen tussi kulunut loppuun. Tietääköhän joku mistä näitä saisi Helsingistä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tommys Köket

Tommys Köketissä kokkailevat Tommy, Riina sekä perheen kolmevuotias. Tästä blogista löydät luomua, arkiruokaa sekä pääset kanssamme ihmettelemään, mitä ruokaskenessä nyt tapahtuu.

Ai niin! Tommys köket on tietenkin ruotsinopettajan toteutunut painajainen. Muista aina vems + a + ingenting :)