torstai 17. toukokuuta 2012

Hävikistä herkuksi: Rääppiäiset

Rääppiäiset. Mikä ihana vanha suomalainen sana! Se tarkoittaa jälkipitoja eli niitä pirskeitä kun varsinaiset vieraat ovat jo lähteneet, mutta ruokaa olisi jäljellä yllin kyllin.

Juhlimme vastikään lapsemme syntymäpäiviä sukulaisten kanssa. Brunssipöydästä jäi jäljelle kakkua, piirakkaa, munkkeja, salaatteja, pyöryköitä, perunoita, kastikkeita. Päiväkemut painoivat luomia, synttärisankarikin oli jo kovilla kierroksilla, mutta laitoimme saman tien tekstiviestejä ystäville. Tulkaa ja pelastakaa meidät ruokahävikiltä! Varoitusaika oli lyhyt, mutta pian pöydän ympärillä oli jälleen mahtava puheensorina. Kakut ja suolaiset tekivät kauppansa.

Vielä rääppiäisistäkin jäi jäljelle munkkeja ja mustikkapiirakkaa. Vein ne seuraavana päivänä työpaikan kahvipöydälle, josta ne olivat kadonneet kahdessa tunnissa.

Tommys Köketin tämänkertainen Hävikistä Herkuksi -vinkki tulee siis tässä. Aina kun järjestät juhlat, mieti jo etukäteen myös mitä voit tehdä ylijäävälle ruoalle. Rääppiäiset on hauska tapa jatkaa kutsuja hieman rennommalla meiningillä. Työpaikan kahvipöytä oiva paikka mille tahansa herkulle.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tommys Köket

Tommys Köketissä kokkailevat Tommy, Riina sekä perheen kolmevuotias. Tästä blogista löydät luomua, arkiruokaa sekä pääset kanssamme ihmettelemään, mitä ruokaskenessä nyt tapahtuu.

Ai niin! Tommys köket on tietenkin ruotsinopettajan toteutunut painajainen. Muista aina vems + a + ingenting :)