lauantai 4. toukokuuta 2013

May The Fourth -spesiaali: Tatooinen kuuluisa kokonainen kana Skywalkerin tapaan





Tänään on jälleen toukokuun neljäs, joka on myös kansainvälinen Star Wars -päivä. Olen ollut elokuvien fani koko elämäni. Olin tietysti ensin hyvin skeptinen, kun Lucas ilmoitti myyneensä tuotemerkin ja oikeudet Disneylle, mutta uskon, että Disney osaa uudistaa sarjaa ja tarinaa faneja kunniottaen - ilman meitä tarina ei jaksa elää sukupolvesta toiselle.

Tatooine on ensimmäinen planeetta, johon katsojat pääsevät tutustumaan Star Wars IV -elokuvan alkuminuuteilla. Alkukohtauksessa droidit R2D2 ja C3PO tekevät pakkolaskun dyynien keskelle autiomaahan. Planeetalla on tämän jälkeen vierailtu jokaisessa Star Wars elokuvassa paitsi Imperiumin vastaiskussa. Kuvaukset on tehty Tunisiassa ja osa kuvauspaikoista on edelleen olemassa.

Tässä Tommysin lisä Star Wars  -saagaan vuodelta 2013. Resepti hakee inspiraationsa Afrikan ja Välimeren resepteistä.

Tatooinen kuuluisa kokonainen kana Skywalkerin tapaan 

1-1,5 kg kokonainen kana (tai kokonaisia kanan rintafileitä)
500g maustamatonta turkkilaista jogurttia
5 murskattua valkosipulin kynttä
ripaus suolaa
muutama reilu kierros mustapippuria myllystä
ripaus jauhettua kanelia
ripaus jauhettua juustokuminaa (jeeraa)
ripaus jauhettua korianterin siemeniä
ripaus garam masala -mausteseosta
1 sitruunan mehu
chilitahnaa maun mukaan (Sambal oelek tai Shriracha)
reilu kourallinen tuoreiden yrttien lehtiä (korianteri, oregano, yms.)

Tarjoiluun

pita -leipää
pilkottua tomaattia
ohueksi viipaloitua punasipulia
chilimajoneesia (2/3 osaa majoneesia, 1/3 osa Shriracha-kastiketta)
salaattia
maustamatonta turkkilaista jogurttia

Sekoita marinadin ainekset keskenään. Marinoi kanaa mielellään 12 tuntia kylmässä, kuitenkin vähintään kaksi tuntia, jotta liha ehtii maustua kunnolla.

Pyyhi ylimääräiset marinadit pois lihan pinnasta. Paista kanaa uunipadassa 175 asteessa n. 1,5 - 2 tuntia.



Nautitaan hyvässä seurassa vesifarmilla kovan sadonkorjuupäivän jälkeen, suojassa Sarlacceilta, imperiumilta ja muilta aavikon vaaroilta. Marinadia voi käyttää myös lampaan tai Banthan lihan marinointiin.

Maistui myös imperiumin joukoille (paitsi että imperiumin joukot taitavat tilata vain pizzaa)

2 kommenttia:

  1. Osaatko sanoa, mistä tuota mainitsemaasi banthan-lihaa voisi löytää pääkaupunkiseudulta? Soveltuuko bantha grilliin?

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista! Banthan liha on tosiaan hyvin harvinaista, eikä sitä Suomesta ole saatavilla, ei edes Stockan herkusta. Muistan erään kaverini kaverin ehkä kehuneen maistaneensa kyseistä eläintä Kaakkois-Aasian reissulla muutama vuosi sitten. Luulen, että varmimmin pääset banthan lihan makuun matkustamalla siihen kaukaiseen galaksiin :)

    VastaaPoista

Tommys Köket

Tommys Köketissä kokkailevat Tommy, Riina sekä perheen kolmevuotias. Tästä blogista löydät luomua, arkiruokaa sekä pääset kanssamme ihmettelemään, mitä ruokaskenessä nyt tapahtuu.

Ai niin! Tommys köket on tietenkin ruotsinopettajan toteutunut painajainen. Muista aina vems + a + ingenting :)