perjantai 24. toukokuuta 2013

Helsinkiläinen ravintola + pullovesi = järjetön yhdistelmä

Eletään vuotta 2013 ja helsinkiläisestä ravintolasta ei saa kraanavettä. Tarina on tosi.

Tommys kävi seurueineen Linnanmäen Kattilassa kurkistamassa, ovatko viime kesän mainiot huippukokkien ravintolat tallella. Olivathan ne. Tosin Välimäen Midhilliä lukuunottamatta kaikki keittiöt olivat sulkeneet ovensa jo ennen meitä. Linnanmäki oli täynnä väkeä, mutta Kattilassa oli pimeää ja hiljaista. Herätys yrittäjät! Ravintola ei voi olla auki miten sattuu. 

Onneksi Midhillin lamput vielä paloivat. Tilasimme koko porukalle burgerit. Yksi meistä halusi ruokajuomaksi vettä. Tavallista vettä, ilman kuplia. Tarjoilija muistutti, että vesi tulee sitten pullossa. Toivoimme hanavettä. Tarjoilija pahoitteli, hanavettä ei ole saatavilla. Tästä harmistuneena seurueemme jäsen tilasi pullon kivennäisvettä, mutta asia jäi vaivaamaan. 

Että mitä? Hanavettä ei ole saatavilla? Suomessa? Helsingissä? 

Tiedämme, että veden myynti on erinomaista bisnestä, mutta Suomessa pullotetun veden juominen on järjetöntä luonnon tuhoamista. Helsingin hanoista virtaava vesi on sitäpaitsi puhtaampaa kuin pullotettu vesi.

Toivomme, että Midhill ja myös muut ravintoloitsijat luopuisivat moisesta järjettömyydestä. Pulloveden myymistä ravintolassa, jossa varmasti on toimiva hana, ei voi perustella Suomen oloissa millään tavalla. 


1 kommentti:

Tommys Köket

Tommys Köketissä kokkailevat Tommy, Riina sekä perheen kolmevuotias. Tästä blogista löydät luomua, arkiruokaa sekä pääset kanssamme ihmettelemään, mitä ruokaskenessä nyt tapahtuu.

Ai niin! Tommys köket on tietenkin ruotsinopettajan toteutunut painajainen. Muista aina vems + a + ingenting :)