maanantai 9. huhtikuuta 2012

Lettuja, spelttiä ja mannaryynejä

Tommyn keittiössä pidettiin pääsiäisenä pienet lettukestit. 

Päätimme ryhdittää lettutaikinaa spelttijauhoilla ja -mannaryyneillä. Speltti teki paistamisen hankalaksi. Ensimmäiset letut kärähtivät pahasti pohjaan. Mutta kun oikea lämpötila ja ote vihdoin löytyivät, pöytään saatiin todella maukkaita lettuja. Kaneli toimi yllättävän hyvin lettutaikinassa. 

Ohje on mukaelma Spelt manna -paketin ohjeesta:

0,5 dl kivennäisvettä
4,5 dl maitoa
2 munaa
1 tl suolaa
1 tl kanelia
25 g voita
1 rkl ruokaöljyä
0,5 rkl siirappia
0,25 dl sokeria
3 dl spelttijauhoja (puolikarkeita)
1 dl spelttimannaryynejä

Sekoita maitoon munat, mausteet ja jauhot. Sulata voi kattilassa ja lisää taikinaan. Vatkaa hyvin. 

Anna taikinan turvota tunnin tai kaksi. (Me lyhensimme aikaa, ehkä siksi ne paloivat niin helposti pohjaan!)

Paista pannulla voissa ohuita räiskäleitä. 

Me paistoimme lopulta parhaat letut blinipannuilla. Valion uutuus valkoinen rahka, banaani sekä viime kesän viimeiset pakkasmansikat kruunasivat komeuden. 









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tommys Köket

Tommys Köketissä kokkailevat Tommy, Riina sekä perheen kolmevuotias. Tästä blogista löydät luomua, arkiruokaa sekä pääset kanssamme ihmettelemään, mitä ruokaskenessä nyt tapahtuu.

Ai niin! Tommys köket on tietenkin ruotsinopettajan toteutunut painajainen. Muista aina vems + a + ingenting :)