Ainekset
Perustat
Pita-leipiä (Pirkka valmispitaleivät, leipomosta haetut tai itse leivotut)
Falafel-pyöryköitä (Findusin valmispyörykät pakastealtaasta, Ruohonjuuresta haetut tai itse tehdyt)
Salaatit
Parsakaali-punakaali
Tomaatti-kurkku
Tomaattisalsa/Tabouleh/Matbuha
Basilika-Minttu-Lehtipersilja
Suolakurkku
Salaatinlehtiä
Kastikkeet ja tahnat
Jogurtti-kastike/Tsatsiki
Shriracha-kastike
(Porkkana-tahna)
(Tahini)
Lisäksi tarvitset
Etikkaa
Suolaa ja sokeria
Oliiviöljyä
Sitruunaa
Reseptit
Lämmitä tai valmista falafel-pyörykät sekä pita-leivät ohjeen mukaisesti. Valmista salaatit ja kastikkeet.
Parsakaali-punakaali
Höylää juustohöylällä pari siivua punakaalista. Paloittele parsakaalin kukinnot pieniksi. Sekoita keskenään, lisää hieman sokeria ja ripaus suolaa sekä pari ruokalusikallista väkiviinaetikkaa. Hölskytä purkissa ja anna maustua jääkaapissa.
Tomaatti-kurkku
Kuutioi tomaatti ja kurkku. Lisää hieman oliiviöljyä ja suolaa. Sekoita.
Tomaattisalsa/Tabouleh/Matbuha
Tomaattisalsa tai -kastike on falafelin paras kaveri. Kiireisinä hetkinä kuutioi tomaatti, salaattisipuli ja sekoita yhdessä sitruunamehun ja oliiviöljyn kanssa. Jos sinulla on aikaa, jatka salaattia taboulehin suuntaan tai keitä oma Matbuha (Matbucha)-kastike (tomaatti-paprika).
Basilika-Minttu-Lehtipersilja
Shanghai Cowboyn tehotrio! Poimin puutarhasta yrttien lehtiä ja silppusin saksilla.
Jogurtti-kastike/Tsatsiki
Kiireessä pelkkä turkkilainen jogurtti käy, ajan kanssa valmista tsatsiki.
Schiracha-kastike
Thaimaalainen chili-valkosipuli-kastike. Käytä sellaisenaan.
Porkkana-tahna
Valmistin tahnan tämän salaattireseptin mukaisesti.
Tahini
Tahini on sesaminsiementahna, suoraan purkista :)
Kokoa oma versiosi. Meidän näytti tänään tältä. Hyvää ruokahalua!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti